"Левски" потъна за трети път в последните десет дни - 1:3 като гост на "Черно море" в 29-ия кръг на Първа лига. "Сините" паднаха от "Лудогорец", ЦСКА-София и "моряците", а головата им разлика в серията е 2:10.

"Черно море" се реабилитира за загубата от "Локомотив" (Пловдив) и излезе на второ място, като изпревари ЦСКА-София с 1 т. "Лудогорец" води с 8 т. пред варненци, а в понеделник приема "Арда".

Докато "Левски" в момента е извън Зона Европа, заемайки петото място. Четвъртият Локо (Пловдив) води на столичани с 2 пункта, преди гостуването си на "Берое" в неделя.

Двубоят във Варна бе типичен за този стадион - един от най-трудните за гостуващите отбори в родния футбол. Предложи предимно битка, а домакините просто пречупиха загубилия напоследък увереност свой опонент, като се възползваха от грешките му.

Началото бе равностойно и без рискове. "Левски" имаше добра възможност, но Хоакин Фернандес стреля слабо и в обсега на вратаря Иван Дюлгеров от 10-ина метра.

Така първата опасност за "Черно море" стана гол - в 40-ата минута. Васил Панайотов центрира отдясно и вклинилият се между защитниците на "Левски" Исмаил Иса откри резултата - 1:0.

За разлика от предишните си няколко мача, породили твърдения за грешки в подготовката, "Левски" този път започна добре второто полувреме, като притисна домакините, налагайки високо темпо.

В 54-ата Рикардиньо изравни след пас на Марин Петков. Голът вдъхна самочувствие на "сините" и в следващите минути те продължиха да превъзхождат. Но не успяха да стигнат до пълен обрат и отново преклониха глави.

В 67-ата "Черно море" направи контра, Иса стреля, вратарят Иван Андонов изби, а връхлитащият Андреас Калкан опъна мрежата - 2:1.

Този развой пречупи "Левски" и в 81-ата Атанас Илиев също се разписа, а от трибуните се чу "още, още". Нов гол не падна.

След мача се стигна до грозни сцени в сектора с феновете на "Левски". За разлика от Разград, където агитката на "сините" ги аплодира, този път посрещна отбора враждебно след последния сигнал на съдията.

Имаше опит Цунами да бъде съблечен, което предизвика намеса на полицията. Стигна са до арести, а фенове побесняха, счупиха седалки и част от оградата в сектора си. Хвърлиха също така бомбички и димки, чуха се викове "оставка".

Миналата неделя левскари биха други левскари в сектор А на мача с ЦСКА-София.