Стадион "Тича" във Варна отново се оказа негостоприемен за ЦСКА-София. "Черно море" спечели с 1:0 малко преди края мача от 22-ия кръг на Първа лига, белязан от много битка, малко футбол и два червени картона.

Живко Атанасов реализира в 87-ата минута с глава след ъглов удар и ключова асистенция на резервата Атанас Илиев. 

В 71-ата минута гостите останаха с човек по-малко заради изгонване на Фернандо Каранга за безумно нарушение. Първоначално съдията Валентин Железов вдигна втори жълт картон на завърналия се на Армията бразилец. След ВАР обаче се коригира - отмени жълтия и извади директен червен, което означава поне два мача наказание за тарана, а ЦСКА-София вече продаде двама нападатели по-рано тази година.

В 83-тата числения превес на домакините свърши - за второ предупреждение в съблекалнята по-рано бе пратен Сула, отново не необмислено единоборство.

Въпреки това в 87-ата "Черно море" стигна до гол, който се оказа победен. И се върна на върха в класирането с 48 точки, като "Лудогорец", който в понеделник гостува на "Берое" има 45, но и два мача по-малко. ЦСКА-София е трети също с 45 т.

Мачът край морето бе очакван с голям интерес, но разочарова като качество на футбола. Гостите бяха малко по-добри преди почивката, но неузнаваеми през второто полувреме. Голови положения и за двата съперника нямаше.

Каранга се размина с изгонване още в 15-ата минута. Той имаше жълт картон, а след четвърт час отбеляза гол, справедливо незачетен заради засада. Бразилецът остро протестира пред страничния рефер. Тогава бе пожален. Доста по-късно, когато бе отстранен, съотборниците му едва го удържаха.

ЦСКА-София имаше още няколко добри атаки през първото полувреме, но не успя да ги развие докрай, така лекото преимущество на "червените" не бе оползотворено.

След почивката всичко се обърна и по-активният тим бе този на варненци. Те също не стигаха до чисти възможности. Преобладаваха грешки и нервност.

Така се стигна до червените картони, които разсеяха скуката, но с отрицателен знак. За да се стигне до статично положение, при което "Черно море" успя да вкара и да ликува.