"Аз съм взел своето решение, не виждам кой би ме убедил да направя промени."

Това обяви пред медиите кандидатът за служебен министър-председател Димитър Главчев след като по-рано представи на консултации при президента своя проектокабинет. От ПП-ДБ посочиха като особено проблемни в него досегашният вътрешен министър Калин Стоянов, чиято оставка искат още от полицейското насилие срещу протестиращи срещу БФС. Както и предлаганият за министър на електронното управление Владимир Мундров, досегашен за.-министър, чието име изненадващо се появи в списъка на Мария Габриел. Въпроси повдигна и името на Мария Павлова, към момента заместничка на и.д. главния прокурор Борислав Сарафов, за министър на правосъдието.

Радев обяви, че ще издаде указа за служебното правителство във вторник сутрин и дотогава Главчев има време, ако реши да прави промени. Което той отрече, че има намерение да прави.

Проектослужебният премиер, досегашен шеф на Сметната палата и дългогодишен кадър на ГЕРБ, днес отказа да коментира обвиненията, че предложения от него кабинет не е политически независим.

"Аз ще се придържам към Конституцията и законодателството. Най-важното на служебното правителство е да организира честни избори, осъзнавам го напълно", посочи още той.

Димитър Главчев обясни, че е избрал четирима министри от действащото правителство - Стоянов, Галин Цоков, Георги Гвоздейков и Кирил Вътев, да влязат в предложения състав на служебен кабинет, "за да има приемственост".