Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отрече да е запознат с кабинета, който кандидатът за служебен премиер Димитър Главчев се очаква да представи. Темата Борисов коментира пред журналисти в парламента малко преди Главчев да обяви списъка с министрите си в президентството. Борисов не присъстваше на консултациите там.

"В интерес на истината не съм. Тръпна в очакване да го видя", отговори Борисов, попитан запознат ли е с кабинета, който ще представи Главчев, и има ли за тях спорни фигури в него.

Попитан дали кандидатът за служебен премиер се е допитал до тях, Борисов каза: "по никакъв начин не съм говорил, не съм се бъркал".

За консултациите Борисов каза, че на тях "отиват нашите дами и Томислав Дончев". Лидерът на ГЕРБ обясни, че не смята, че ще има представители на партията в служебния кабинет.

В отговор на въпрос дали ГЕРБ подкрепя избори "две в едно", Борисов обяви, че в ГЕРБ обсъждат само неща, които зависят от тях.

На въпрос защо отново вниманието е насочено към службите, Борисов отговори, че явно целта е била "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ) да овладеят всички служби, а тези служби са назначавани последните три години от тях и президента Радев.

"Единствено ГЕРБ не е участвала нито в "Митниците", нито в ДАНС, нито БОП, нито в МВР, никъде, всички са абсолютно нови кадри назначени там", каза още Борисов.

Той допълни, че е виждал тези директори на едно-две служебни събития.

Бойко Борисов отново каза, че Делян Пеевски не е присъствал на последните преговори с ПП-ДБ и не може да разбере "наглостта на колегите си, които имат нахалството да говорят как ДПС и Делян Пеевски са виновни да няма правителство".