Популярното чат приложение Rakuten Viber обяви пускането на нова функция - чат папки.

Това позволява на потребителите бързо да намират конкретни разговори и да подобрят начина, по който управляват комуникацията си. Проектирани да създатат допълнително удобство за потребителя, чат папките улесняват организацията на разговорите, като позволяват категоризиране въз основа на теми, групи или индивиди.

Новата функция позволява създаването на до пет персонализирани папки в допълнение към основния чат екран, който автоматично включва и останалите чатове. Например потребителите могат да създадат папка за работа, приятели, семейство или любими. Чатовете могат да бъдат част от повече от една папка и няма ограничение за броя разговори, които могат да се добавят. Потребителите могат също да преименуват папките си или да маркират всички чатове в тях като прочетени, което прави цялостната комуникация бърза, лесна и удобна. 

Приложенията за разговори са заели централна роля в различни области от живота ни, а папките предоставят ефективен и удобен начин за управление или търсене на разговори по теми и персонализиране на преживяването в чата. Например, съхранявайки всички чатове на колеги в папка с надпис „Работа“, потребителите могат лесно да намират проекти и задачи или да координират подарък за рожден ден за колега през работната седмица. С настъпването на уикенда папките с надпис „Приятели“ или „Семейство“ могат да бъдат приоритизирани, за да може потребителят да се наслади на личните си ангажименти и свободно време. Символът с число в горната част на всяка папка показва броя на непрочетените чатове. Всички индивидуални и групови чатове, канали и общности могат да бъдат добавени към тези персонализирани папки. Важат определени изключения като скрити чатове, съобщения от Viber Pay, бизнес разговори и клиентска комуникация, които не могат да бъдат включени в тези папки.

„В днешния забързан дигитален свят, в който комуникационните приложения играят важна роля в ежедневието на хората, Rakuten Viber представя “Папки”. Най-новата ни функция е тук, за да подпомогне комуникацията ни с избрани контакти, спестявайки време и усилия по един изключително елегантен и удобен начин”, коментира Офир Еял, изпълнителен директор на Rakuten Viber.

“Папки” ще бъдат достъпни за всички потребители на Rakuten Viber по света с версия 22.0 или по-нова в рамките на следващите няколко месеца. Потребителите с повече от 10 чата ще бъдат уведомени за функцията, след като отворят приложението. Папките могат да се активират и като отидете на “Още” от главния чат екран, след което изберете “Управление на папки” и добавите чатове към тях.