Френският национал и халф на "Ювентус" Пол Погба е със спрени права за четири години заради завишени извън нормата нива на тестостерон, съобщава "Ройтерс", като цитира италиански медии.

Резултатът от допинг пробата на звездата излезе през септември м.г. Погба може да обжалва. Решението е взето от Италианската антодопингова агенция. Тестът бе направен на 30 август 2023 г. след мача на "Ювентус" срещу "Удинезе" от първия кръг на Серия А. Полузащитникът остана тогава на резервната скамейка.

Световният шампион с Франция е дал положителен резултат за ДХЕА-С (дехидроепиандостерон сулфат - стериод), който може да увеличи нивата на тестостерон в тялото. Втората проба, изследвана през октомври, е потвърдила първата.

Погба бе изваден от състава на "Ювентус" през месец септември и не е тренирал със своите съотборници. Договорът му не беше прекратен, но това може да стане в следващите дни - явно в Торино са очаквали финалното решение, а то вече е факт.

Следващия месец Пол Погба, обличал също екипа на "Манчестър Юнайтед" навършва 31 г. и санкцията може да означава, че с кариерата му е свършено.