Футболистът на "Ювентус" Пол Погба е дал положителна допинг проба за тестостерон след мача с "Удинезе" от първия кръг на италианското първенство, съобщават световните агенции.

Двубоят се игра на 20 август и завърши 3:0 за Юве. Погба бе сред резервите и не влезе на терена. Въпреки това той е бил от футболистите, изтеглени за тест. 

По правилата на Световната антидопингова агенция френският национал е изправен пред наказание до четири години. Състезателните му права са временно спрени, обявиха от Италианския национален антидопингов трибунал, а това потвърди и "Ювентус". "Временно" означава до приключване на процедурата и обявяване на крайното решение.

Ръководството на клуба от Торино вече е било инфомирано и обсъжда предстоящите стъпки. Това се казва в лаконично изявление на "Старата госпожа". Договорът на Погба в клуба изтича през юни 2026 г.

Халфът се завърна в "Ювентус" със свободен трансфер от "Манчестър Юнайтед" през лятото на 2022 г., но през миналия сезон почти не игра заради контузии. Той пропусна Световното в Катар, на което "петлите" защитаваха титлата си от Русия, като загубиха драматично финала срещу Аржентина.

През настоящия сезон 30-годишният Погба облече екипа само в два мача от италианската Серия А.