ЦСКА-София е полуфиналист за Купата на България слд победа с 1:0 срещу "Арда" на стадион "Васил Левски". Амос Юга отбеляза единствения гол в 18-ата минута.

"Червените" се присъединяват към "Ботев" (Пловдив) и "Хебър" (Пазарджик), а в четвъртък "Лудогорец" и ЦСКА 1948 ще определят последния полуфиналист. В тази фаза ще се играят по два двубоя.

ЦСКА-София отново не изигра силен мач, но успя да преодолее съперника си, като все пак създаде повече голови възможности отколкото във Варна в събота, където нямаше удав във вратата.

Тимът притисна "Арда" още от първите минути. Преди дни отборът от Кърджали се раздели с Александър Тунчев и днес отново бе воден от завърналия се и представен вчера Николай Киров-Белия.

Попадението на Юга дойде след две добри ситуации. ЦСКА-София продължи да има инициативата, но в 37-ата "Арда" можеше да изравни - Иван Коконов обаче стреля диагонално над вратата. Малко след това исканият от "червените" преди сезона юноша на "Левски" Станислав Иванов изскочи сам срещу Густаво Бусато, ала не успя да го преодолее.

След почивката Юрген Матей пробва отблизо Анатоли Господинов с глава. Домакините бяха недалеч от още един гол, с който да затворят мача, но не успяха да се възползват. Така малко преди края Борис Тютюков изтърва близо до Бусато - не уцели вратата.

В заключителните минути отново се чуха викове оставка от публиката на ЦСКА-София.

Жребият за полуфиналите ще бъде теглен утре (четвъртък) от около 19:30 часа и ще бъде предаван на живо по "Диема Спорт". Това ще стане след края на последния четвъртфинал. Първите мачове от полуфиналите ще се играят на 9/11 април, а реваншите на 23/25 април.

ЦСКА-София за стадиона: Работата по проекта върви по план

Часове преди мача ЦСКА-София разпространи декларация, за да опровергае писания, че работата по стадион "Българска армия" се бави заради върнат проект за новата арена, съответно бавещи се процедури и т.н.

"Във връзка с поредните спекулации около стадиона на ЦСКА и предвид огромния интерес по темата, бихме искали да успокоим, че цитираната притеснителна информация е абсолютно невярна, пише в позицията на ЦСКА-София.

- Работата по проекта върви по график. След като идейният проект беше одобрен и получихме разрешително за реконструкция, продължаваме напред с всички обемни процедури, съпътстващи толкова отговорната задача, която имаме. Една от тях например е тръжната процедура по избор на изпълнител за демонтаж на старото съоръжение. Съвсем скоро ще ви информираме официално за предстоящите стъпки, които ще предприемем.

За пореден път призоваваме червената общност да се информира само и единствено от официалните източници на клуба като сайта ни и верифицираните профили в социалните мрежи. За пореден път призоваваме и журналистите да подхождат с повече отговорност към професията си."

"Хебър" за първи път в историята си е полуфиналист 

Пазарджишкият "Хебър" постигна историческо първо класиране на полуфинал в турнира за националната купа. Тимът на Любослав Пенев, елиминирал "Левски" в предишната фаза, изхвърли от турнира и "Пирин" (Благоевград) - 2:1.

Георги Вълчев откри за "Хебър" в 45-ата от дузпа, отсъдена след ВАР. В 59-ата Иван Тасев изравни. Към края видеоасистентът отново влезе в действие, като този път отмени попадение на домакините заради засада.

Те обаче все пак ликуваха в добавеното време, когато сенегалецът Шейх Диаманка заби топката в мрежата - 2:1 и радост за "Хебър", който във втори пореден мач спечели с 2:1 с победен гол в самия край. Така стана и преди дни в Първа лига срещу "Локомотив" (Пловдив), при това на "Лаута".