ЦСКА-София започна убедително пролетния дял на шампионата в Първа лига с 3:0 над "Ботев" (Враца) на националния стадион "Васил Левски". Това бе първият домакински мач на "червените" извън "Българска армия", който скоро се очаква да бъде разрушен, а на негово място да бъде издигната нова арена.

Фернандо Каранга се завърна в тима, но днес не успя да се разпише, негов гол не беше зачетен заради засада. Норвежецът Улаус Скаршем направи дебют.

Попаденията забиха защитникът Тибо Вион в 21-ата и 60-ата, и Тобиас Хайнц в 36-ата. За отбелязване са головете на Вион - с далечни удари, като вторият бе от около 40 м. Рядко се вижда такова изпълнение.

ЦСКА-София можеше да спечели и по-убедително. Врачани обаче пропуснаха първи да нанесат удар. В 5-ата Брайън Переа бе изведен на чиста позиция и в последния момент Брайън Кордоба му изби топката. 

Малко след това и Даниел Генов изскочи сам срещу титуляря днес Димитър Евтимов, който реагира мигновено и изби топката от краката му. "Ботев" продължи да играе добре, но малко след това Вион отбеляза и нататък домакините набраха скорост.

Переа имаше шанс още веднъж, а Джонатан Линдсет удари греда. В тези минути имаше голови ситуации и пред двете врати. Вторият гол на Хайнц обаче пречупи гостите.

"Левски" спечели с човек по-малко срещу "Пирин"

В събота "Левски" стигна до 2:1 като гост на "Пирин" в Благоевград. Марин Петков откри още в 7-ата минута, а още в 16-ата Юго Комано изравни. В 33-тата Хосе Кордоба задържа откъсващ се играч на "орлетата" и получи червен картон след помощ от ВАР.

Независимо че остана с човек по-малко, "Левски" бързо си върна аванса в 40-ата, когато точен бе Рикардиньо. И до края на мача доминираше. Не допусна опасности пред вратата си.

По-рано днес "Етър" и ЦСКА 1948 направиха 1:1, като домакините изравниха от дузпа в края. "Локомотив" (Пловдив) пък обърна "Арда" в Кърджали - 2:1 от 0:1.

"Славия" разби "Берое" с 3:0, а "Крумовград" огорчи "Ботев" (Пловдив) - 2:1. В петък "Локомотив" (София) взе трите точки срещу "Хебър" в Пазарджик - 1:0. 

В понеделник от 16 часа остана да се изиграе срещата "Лудогорец" - "Черно море". 

Варненци са лидери в класирането с 45 точки, а толкова има и ЦСКА-София. "Орлите" са трети с 42 т., но и два мача по-малко. Четвъртият Локо (Пловдив) е с 41, а "Левски" е пети с 38.