"Лудогорец" приключи в Европа за този сезон. "Орлите" загубиха от женевския "Сервет" с 0:1 в Разград и отпаднаха в плейофа на Лигата на конференциите. Първият мач преди седмица завърши 0:0.

Швейцарците продължават на осминафиналите.

Единственият гол за малко повече от общо 180 минути футбол отбеляза Тимоти Коня още в 6-ата. Клод Гонсалвеш направи грешка, като върна топката назад, но я овладя играчът на гостите, напредна в коридор и отдясно на атаката я прокара между краката на вратаря Серджио Пад.

Общото впечатление и от двата мача е, че "Лудогорец" не направи достатъчно, за да продължи. Беше твърде предпазлив, не му се получи в атака. Може и да не му позволи съперникът, който е втори в Суперлигата на Швейцария на 7 точки от лидера "Йънг Бойс".

Но все пак беше напълно преодолим опонент. Също като "Андерлехт" на същата фаза през миналата година. "Сервет" прояви прагматизъм, много добра тактическа дисциплина и успя да се възползва от грешка на "Лудогорец", като неутрализира силата му в атака.

Общо-взето с това ще се запомни реваншът - блясък нямаше, нямаше и много голови ситуации.

"Лудогорец" можеше да върне ранния гол в 12-ата, но защитникът Сон не успя да се възползва при отлична ситуация. Малко след това и Кайо Видал пропусна. Домакините продължиха да атакуват, но постепенно натискът им бе притъпен. 

След почивката "зелените" натиснаха. Квадво Дуа можеше да изравни от ъглов удар, но не уцели вратата. Малко след това вратарят на гостите отрази шут на Кайо Видал. Стана като през първото полувреме - постепенно "Сервет", в редиците на който бе бившият играч на ЦСКА-София Брадли Мазику, овладя мача.

Въпреки това Видал отново се размина с гола - този път в 70-ата. Женевци се стремяха да държат топката далеч от вратата си, като я разиграват в средата на терена и това често се получаваше.

А до края няколко пъти имаше напрежение и пред двете врати, най-вече край тази на "Сервет", но този път нямаше късна драма и луда нощ. "Лудогорец" вече насочва внимание към Първа лига и турнира за Купата на България.