"Интер" (Милано) изтръгна 1:0 от "Атлетико" (Мадрид) в първи мач от осминафиналите на Шампионската лига, игран на "Сан Сиро".

Това беше девета поредна победа за тима на Симоне Индзаги във всички турнири, като отборът успя и да запази вратата си суха.

Победното попадение вкара резервата Марко Арнаутович в 79-ата минута. Това стана след като Лаутаро Мартинес се измъкна сам срещу вратаря на испанците Ян Облак, който парира удара му с тяло, но Арнаутович бе точен при добавката.

Австрийският таран можеше да се разпише още с първото си докосване на топката в мача в началото на втората част, но ударът му след центриране на Федерико Димарко профуча покрай гредата.

В края на мача Алваро Мората бе много близо да изравни резултата с удар с глава, но топката мина встрани от целта.

Самуел Лино от испанския тим също направи два големи пропуска още при 0:0, като не успя да уцели очертанията на вратата, пазена от Ян Зомер.

В другия мач от вечерта ПСВ "Айндховен" и "Борусия" (Дортмунд) завършиха 1:1 и оставиха развръзката за реванша в Германия. В средата на първото полувреме бившият нападател на нидерландския тим Дониел Мален огорчи бившия си отбор след асистенция на Марсел Забицер.

Домакините изравниха от дузпа, изпълнена от Люк де Йонг, отсъдена за нарушение на Матс Хумелс.

След изравнителния гол в 56-ата минута и двата отбора внимаваха предимно да не загубят, като очевидно запазиха част от козовете си за ответния двубой. И двата реванша са след три седмици.

Резултати на осминафиналите в ШЛ

"Копенхаген" - "Манчестър Сити" 1:3

"РБ Лайпциг" - "Реал" (Мадрид) 0:1

"Пари Сен Жермен" - "Реал Сосиедад" 2:0

"Лацио" - "Байерн" (Мюнхен) 1:0

"Интер" (Милано) - "Атлетико" (Мадрид) 1:0

ПСВ "Айндховен" - "Борусия" (Дортмунд) 1:1

Днес са мачовете "Порто" - "Арсенал" и "Наполи" - "Барселона".