Защитаващият титлата "Манчестър Сити" и "Реал" (Мадрид) гледат уверено към четвъртфиналите в Шампионската лига, след като спечелиха първите 1/8-финали, и то като гости.

"Сити" се наложи с 3:1 на терена на "Копенхаген". Кевин де Бройне вкара за английския тим още в 10-ата минута, а в 34-ата Магнус Матсон изравни. В края на полувремето Бернардо Силва върна аванса на гостите. 

След почивката вратарят на "Копенхаген" се намеси няколко пъти, но нямаше какво да направи в добавеното време, когато Де Бройне и Фил Фоудън комбинираха, като последният направи преднината на "Сити" доста добра.

"Реал" (Мадрид) имаше повече трудности срещу РБ "Лайпциг" - 1:0, и напълно обяснимо, тъй като германският тим е доста качествен. Гол на Бенямин Шешко още във 2-ата минута за домакините бе отменен при доста спорни обстоятелства.

В началото на второто полувреме Брахим Диас реализира прекрасен гол след солова акция. "Лайпциг" положи големи усилия да изравни, но не сполучи в няколко ситуации и ще търси чудо в Мадрид.

Реваншите са на 6 март. 

Програмата на осминафиналите в ШЛ

На 14 февруари:

"Пари Сен Жермен" - "Реал Сосиедад"

"Лацио" - "Байерн" (Мюнхен), реваншите са на 5 март

На 20 февруари:

"Интер" (Милано) - "Атлетико" (Мадрид)

ПСВ "Айндховен" - "Борусия" (Дортмунд), реваншите са на 13 март

На 21 февруари:

"Порто" - "Арсенал"

"Наполи" - "Барселона", реваншите са на 12 март