"Лудогорец" победи "Черно море" с 3:1 в най-интересния мач от първия пролетен кръг на шампионата, противопоставил два от лидерите в класирането.

След затворения днес 21-и кръг "орлите", ЦСКА-София и "моряците" имат по 45 точки, като тимът от Разград води колоната заради по-добрите показатели в преките мачове и голова разлика. "Лудогорец" е и с двубой по-малко.

Двубоят бе качествен и интересен откъм развой, голове и голови ситуации, които изобилстваха и пред двате врати, най-вече пред тази на шампионите.

Даниел Мартин откри още в 8-ата минута за гостите, като наказа грешка на защитника Аслак фон Витри. Домакините отвърнаха бързо - в 12-ата разиграха добре и Руан Секо изравни. Пак той в 36-ата направи обрата пълен, а Якуб Пьотровски успокои "лудогорци" в 42-ата.

"Черно море" излезе без трима титуляри в Разград, като най-големите проблеми бяха в центъра на защитата и това пролича.

В началото на второто полувреме варненци пропуснаха да върнат интригата. Първо Калкан изскочи сам срещу вратаря Серджио Пад, който го блокира и се стигна до единоборство между двамата. Много спорна ситуация - въпросът е дали Пад първо игра с топката. Странно е, че съдията Волен Чинков не бе привикан от колегите си да гледа положението на видео.

Малко след това Калкан стреля в гредата от аналогична ситуация. По-нататък възможности имаше и Мазир Сула, отправил отблизо два удара, спасени от Пад.

На другата врата Руан Секо се размина с хеттрик. "Лудогорец" видимо намали оборотите явно с мисъл за реванша със "Сервет" в четвъртък и за да "приспи" мача. В голяма част от полувремето това се отдаде на фаворита. 

Нови ситуации пред двете врати имаше в края на мача - най-вече пред тази на "Лудогорец", като по чудо не падна втори гол в мрежата им. Дебют като смяна за новия си отбор направи Ивайло Чочев, който вчера навърши 31 г., а доскоро носеше екипа на ЦСКА 1948.

В събота има друг ключов сблъсък на върха - "Черно море" приема ЦСКА-София, който снощи разби "Ботев" (Враца) с 3:1. А идния понеделник "орлите" гостуват на "Берое".