Вашингтон и Брюксел са виновни за смъртта на Навални.

Това обяви в "Телеграм" председателят на руския парламент Вячеслав Володин.

"Причината ще бъде установена от криминалисти и следствие. Но когато, без да чакат резултати, обвиненията и изявленията на политици и ръководители на неприятелски държави звучат като копия под индиго, първо трябва да отговорите на въпроса: Кой печели от смъртта на Навални днес?".

И после Володин набеждава за виновни тези, които "наложиха повече от 19 хиляди санкции срещу Русия, целящи да разкъсат нейната икономика на парчета".

"Всички те, имената им са добре известни: от генералния секретар на НАТО и ръководството на САЩ до Шолц, Сунак и Зеленски - те са виновниците за смъртта на Навални. Именно за тях, които взеха огромен брой неуспешни решения и са се вкопчили в заеманите длъжности, неговата смърт е полезна".

(бел. ред. - Руските власти може би трябва да се свържат с Володин, който явно разполага с информация, че смъртта на Навални не е била инцидентна. Засега държавните медии твърдят, че опозиционерът просто е "загубил съзнание" в затвора, където излежаваше дългогодишна присъда за скалъпени от престъпния Путинов режим обвинения.)