"Лудогорец" за рекордния седми път спечели Суперкупата на България. На двубоя във Велико Търново, отложен от лятото на м.г. заради мачове на двата отбора в евротурнирите, "орлите" спечелиха с дузпи срещу ЦСКА 1948 - 1:1 и 4:2.

Така "Лудогорец" оформи требъл, тъй като през миналия сезон грабна титлата и Купата, а ЦСКА 1948 бе финалист за националния трофей.

Тимът от Разград поведе още в 9-ата минута, когато Оливие Вердон вкара от дузпа. Макар и останали с 10 души, "червените" успяха да изравнят в средата на второто полувреме чрез Неделко Пишчевич. Преди това в 48-ата съдията Георги Кабаков вдигна втори жълт и червен картон на Джонатан Перейра.

До края на редовното време нов гол не падна и се стигна направо до 11-метрови удари. Първо изтърва Бирсент Карагерен от ЦСКА 1948, а веднага след него - Якуб Пьотровски, който в игровото време тресна греда. При опита на рожденика Реян Даскалов топката срещна рамката, а веднага след това Вердон бе точен и осигури още едно отличие за "лудогорци".

Даскалов няма да запомни с добро 29-ия си рожден ден. Заради негова грешка при изнасянето на топката се стигна до нарушението за наказателния удар в началото. 

В 24-ата Ивайло Чочев и Талис последователно се разминаха с изравняване, като вторият нацели греда. 

До края на полувремето не се случи нищо интересно, а с червения картон в началото, предвид и преднината на "Лудогорец", везните силно се наклониха в полза на шампионите.

В 62-ата обаче ЦСКА 1948 изравни след корнер и отлично взаимодействие между Чочев и Пишчевич. 

До края "Лудогорец" не сътвори почти нищо запомнящо се в атака срещу останалия с човек по-малко съперник. Имаше удари отдалеч, ефектен бе този в гредата на Пьотровски.

Като цяло шампионите разочароваха, явно още са далеч от най-добрата си форма в подготовката. Със сигурност ще разберем дали това е така в четвъртък, когато приемат "Сервет" в първи плейоф на Лигата на конференциите от 19:45 ч в Разград.

Първенството се подновява следващия уикенд.