Покрай продажбата на неколцина основни футболисти, ЦСКА 1948 обяви раздяла с клубни шефове, начело със Стойчо Младенов, заемал поста оперативен директор.

Заедно с "червената" легенда си тръгват още Кирил Котев (спортен директор), Бисер Цолов (главен методист) и Методи Деянов (директор на школата). Напускането на Котев бе оповестено още на 11 януари, а отпреди това се спекулираше, че към изхода се е насочил Стойчо Младенов.

"Всички в ЦСКА благодарим на тримата за всеотдайната им работа и им желаем бъдещи успехи! Вратите в ЦСКА са винаги отворени за тях!", се казва в съобщение на клуба за Младенов, Деянов и Цолов.

Стойчо Младенов изкара в ЦСКА 1948 година и половина, той премина в клуба, създаден през 2016 г. като алтернатива на ЦСКА-София, в средата на август 2022 г. Месеци преди това Екзекутора на "Ливърпул" напусна ЦСКА-София и заяви, че приключва с треньорската професия.

Беше заклеймен като "предател" на "Българска армия", когато започна работа в ЦСКА 1948. Той заяви, че целта му била да работи за "единен ЦСКА". Тогава не стана  напълно ясно какви точно са функциите му в отбора, играещ на стадиона в Бистрица. Сега не се обявява дали ще има заместник на тази позиция.

ЦСКА 1948 се раздели с трима основни футболисти през зимата дотук - защитниците Елитон и Симеон Петров, както и крилото Георги Русев. Очаква се в чужбина да бъде трансфериран и националният вратар Даниел Наумов.

Засега се привличат предимно млади футболисти. 

ЦСКА 1948 започна първенството с целта да атакува дори титлата, но завърши есенния дял на Първа лига на пето място на 10 т. от лидера "Черно море", като има мач по-малко.