Посещението на руския президент Владимир Путин в Турция се отлага, съобщи турският вестник „Хюриет“. 

Посещението на руския президент Владимир Путин в Турция е отложено за по-късна дата. Твърди се, че причината е натовареният график на лидерите във връзка с изборите в двете страни, пише турското издание. 

Проправителственият турски в. „Тюркийе“, който цитира неназовани източници, наскоро съобщи, че Путин се очаква да посети Турция на 12 февруари. От Кремъл обаче не потвърдиха тази дата. 

Междувременно РИА Новости информира, че посещението на руския президент Владимир Путин в Турция, планирано за февруари, е отложено за края на април или началото на май.

Поради подготовката за изборите в двете страни през март - в Турция ще се проведат местни избори, а в Русия - президентски, бе решено посещението на Путин да бъде отложено за края на април - началото на май, каза дипломатически източник в Анкара пред РИА Новости.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков посочи днес, че подготовката за среща между президентите на Русия и Турция Владимир Путин и Реджеп Тайип Ердоган продължава и съответните условия ще бъдат договорени, информира ТАСС.

Не, не мога да потвърдя, че посещението е било отложено. Не са обявявани никакви срокове, каза Песков.