"Аз съм длъжен да им вярвам. 9 месеца изкарахме заедно. Това си е сериозна връзка".

Това коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по повод скандала с имотната сделка, в който бяха замесени имената на Асен Василев и Даниел Лорер.

"Направих необходимото да попитам и Кирил Петков, и Атанас Атанасов, и Асен Василев, и Даниел Лорер и те ме увериха, че абсолютно нищо няма, което да ме притеснява. Какво повече да направя, аз не съм разследващ орган", каза Борисов.

Той имал среща и със съпредседателя на "Продължаваме промяната" Кирил Петков по повод срещата му с бизнесмена Спас Русев. Според медийни информации тя се е провела в сряда вечерта в столичен хотел.

Според Борисов Петков и Русев само са пили кафе и не са говорили нищо. След това допълни, че те трябва да отговарят за какво са се срещали.

"Институционалното е като коалиционен (не)партньор аз да попитам, и той да ми отговори по този начин. Увери ме, че по тази тема няма никакви нарушения", каза Борисов.

По време на първото правителство на Симеон Сакскобургготски Борисов подаде оставка като главен секретар на МВР, заради т.нар. яхтен скандал. Тогава се появиха снимки, на които се виждаха министри от правителството - Милен Велчев, Пламен Петров, както и депутатът Мирослав Севлиевски -  на среща с разследвания за контрабанда и пране на пари Иван Тодоров - Доктора. Тази среща бе организирана от Спас Русев. 

Русев бе наел яхтата в Монако, където компанията гледала състезание от Формула 1. Премиерът Сакскобурготски тогава коментира, че "няма нищо извънредно и скандално, нищо лошо хората да са на яхти и оттам да гледат някое състезание, от това не могат да се правят заключения".

Борисов каза още, че Десислава Атанасова, която днес се закле като конституционен съдия, вече не е член на партия ГЕРБ. Той заяви, че не вижда проблем в отсъствието на президента Румен Радев от клетвата. И изтъкна, че парламентът избира представителите на своята квота в конституционния съд прозрачно, докато президентът го прави еднолично.

Делян Пеевски: Президентът е само гост на клетвата, няма значение къде е бил

Председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски заяви, че ще отправи питане до прокуратурата на какъв етап са сигналите срещу президента. Той не уточни кои сигнали и какво точно знае по въпроса.

"Ще направим питане до прокуратурата и службите да проверим на какъв етап са и дали са скрити, покрити или заровени някъде. Аз нищо не знам, просто ще попитаме - казусите са публични", заяви Пеевски.

Според него отсъствието на президента от клетвата също е без значение.

"Той е просто един гост. Няма значение, че не е бил", коментира Пеевски.

Той също защити Василев по казуса с имотните сделки.

"Нищо не ме притеснява. Министър Василев е жертва на атака от съмнителни сайтове, на лица, които записваха посолства. След това медии, собственост на олигарси, ги тиражират", заяви Пеевски.