Бивша фирма на Асен Василев е с блокирани сметки заради иск на американски гражданин за 5 милиона лв., но е успяла да спаси имотите си с изгодна сделка. Купувач е фирмата на Станислава Арнаудова, известна като Кралицата на Винетките – привилегирован посредник, прибиращ 7% от всяка винетка. Въпреки заявките този процент да се промени, до момента промяна няма и комисионните си вървят. Освен това Арнаудова в лично качество е придобила и имот на Даниел Лорер за рекордна цена, което навежда на хипотезата за насрещна престация - банков термин: правото на кредитора да иска осъществяване на дължимия резултат. Престацията е това, което има да се дава.

Това пише в своя публикация сайта Bird.bg.

Темата бе повдигната и от парламентарната трибуна - от Тошко Йорданов ("Има такъв народ") по време на парламентарния блиц контрол. Йорданов поиска от премиера Николай Денков да коментира информацията.

"Имотите на "Чаталджа" 3 са продадени за близо 3 млн. лева. Това е офисът на "Промяната" - там, където всички се събирахте. Аз също съм ходил там, като бях в коалиция с вас. Парите обаче се изпаряват в неизвестно направление", обяви Йорданов.

Според него Асен Василев има офшорна сметка.

"Та вие бихте ли проверили вицето си и това морално ли е?", попита  Йорданов.

Премиерът отговори, че не знае дали има сигнал за закононарушение и посъветва Йорданов да се обърне към съответните органи.

"Дали е морално, аз мога да съдя само, когато бъдат предоставени съответните въпроси и отговори. Подхвърлени реплики не вършат работа, за да съдим.

Нека припомня, че вие сам казвате, че това е бивша фирма, а офшорката може би е негова. Така не може да се обсъжда дали нещо е законосъобразно или морално", заяви Денков.

На което Йорданов отговори:

"Доста сте хлъзгав, г-н Денков. Офшорката си е негова собственост. За Лорер не отговаряте, но за Василев отговаряте. От трибуната си позволявате да лъжете."

Денков заяви, че ще бъдат направени проверки по казуса с Асен Василев и добави:

"Питайте него, аз не съм му майка или баща".