Минусовите температури и снегът в Мюнхен не отказаха десетки хиляди фенове на "Байерн" да се стекат на стадион "Алианц арена" за панахидата в памет на най-голямото величие на клуба и германския футбол Франц Бекенбауер.

Кайзера почина след дълго боледуване на 7 януари на 78 г. Още тогава ръководството на баварците обеща помен за човека, прославил се с "Байерн" като футболист, треньор и президент.

В ложата на стадиона седнаха съпругата на починалия идол Хайди и други членове на семейството. Край тях бяха канцлерът Олаф Шолц, президентът на Германия Франк-Валтер Щайнмайер, премиерът на Бавария Маркус Зьодер и т.н.

Щайнмайер произнесе слово от направената на събитието трибуна. Това направи и почетният президент на "Байерн" Ули Хьонес, който разказа спомени за Кайзера, изтъквайки неговите човечност и щедрост.

Имаше програма - прочутият тенор Йонас Кауфман изпя песен, хорът Tölzer Knabenchor изпълни химна на "Байерн", а саксофонистът Ноа Фишер - версия на прочутата My Way на Франк Синатра.

Целият отбор на хегемона на Бундеслигата бе на трибуните. А също така величия на клуба, на германския и световния футбол: Райнер Бонхоф, Андреас Бреме, Паул Брайтнер, Лотар Матеус, Гюнтер Нетцер, Волфганг Оверат, Франц Рот, Карл-Хайнц Румениге, Бастиан Швайнщайгер, Берти Фогтс, Руди Фьолер...

И още - собственикът на "При Сен Жермен" Насер ал Хелайфи, който е начело на Европейската клубна асоциация, тенис легендата Борис Бекер, звезди на културата и шоубизнеса...

Десетки клубове от цял свят, футболни организации и личности изпратиха венци - някои от тях - от "Барселона", "Ливърпул", ПСЖ, "Борусия" (Дортмунд), бяха изнесени на терена, а също така послания.

Франц Бекенбауер ще бъде погребан от семейството и най-близките си приятели.