"Най-висшата ценност за руското общество е животът."

Това обяви в едно от редките си интервюта Мария Воронцова - 38-годишната (най-възрастна) дъщеря на руския президент Владимир Путин и така активно се включи в пропагандната война на Кремъл.

"Нашето общество, имам предвид руското общество, с нашите жизнени устои, с нашата култура, с нашата религия, бих казала религии, в края на краищата не е толкова "икономикоцентрично" общество. В по-голяма степен сме човекоцентрично общество. За нас най-висшата ценност е ценността на човешкия живот", изтъква детската ендокриноложка.

"И всеки изминат ден от живота дори и да не е в икономическо отношение - простете, че използвам тази дума - доходоносен, от гледна точка на духовните ценности, за мен той ни оказва по-значителен ефект", обяснява тя.

На 6 април 2022 г., малко повече месец след старта на руската инвазия в Украйна, Воронцова и сестра й Катерина Тихонова бяха санкционирани от Съединените щати заради действията на баща им - Владимир Путин.

В съобщението на американското финансово министерство се изтъква, че "Воронцова ръководи финансирани от държавата програми, които са получили милиарди долари от Кремъл за генетични изследвания и се контролират лично от Путин". През април 2022 г. Воронцова бе санкционирана още от ЕС, Обединеното кралство и Япония.