Владимир Егоров, член на партията на Путин „Единна Русия“ и милионер, стана поредният руски политик, който загина, падайки от прозорец.

46-годишният Егоров е член на партията на Путин "Единна Русия", а преди е бил депутат от градската дума на Тоболск. Предполага се, че мъжът е паднал от прозореца на третия етаж на къща в Тоболск в Тюменска област, съобщи руският канал Telegram Baza.

Известният политик е открит в предния двор на дома "без следи от насилствена смърт".

Егоров може да е страдал от сърдечни проблеми. "Една от най-вероятните причини за смъртта са сърдечни проблеми", смята близък до разследването, пожелал анонимност.

Сърдечните проблеми често се дават като обяснение за преждевременната или подозрителна смърт на видни хора в Русия, особено след началото на войната срещу Украйна.

Патолозите очакват официални резултати от аутопсията, за да установят причината за смъртта на Егоров. Полицията разследва какво точно е причинило падането на Егоров. 

Депутатът беше принуден да напусне градската администрация през 2016 г. в Тоболск след корупционен скандал, за който така и не беше осъден.

След завръщането си в политиката Егоров стана един от най-богатите местни депутати в Тоболск, виден нефтен град, с доходи от 9,1 милиона рубли (около 100 500 долара).