Нека в Столичния общински съвет (СОС) се разбират както могат. На нас втора сглобка ще ни дойде в повече. Това каза в Казанлък лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който беше гост на Националната зимна академия „Лидерството и мирът - отговорности и предизвикателства пред жените на ръководни позиции“, предаде БТА.

"Ние не участваме в преговорите за председател на СОС. Преговорите за тази сглобка ги водихме в парламента пред журналисти, пред хората", каза още Борисов.

По думите му в София ще се случи това, което се случи и в държавата. По зумите му Васил Терзиев е станал кмет на столицата благодарение на ГЕРБ:

“Призивът на Кирил Петков беше, който подкрепи прокремълската партия, еди какво си. Сега да видим какво ще направят.”

Според него държавният бюджет е “заложник” на демонтажа на Паметника на съветската армия по вина на Васил Терзиев.

“Столичният кмет реши в дните, в които се взимат решения за бюджета, точно тогава да реже с един флекс по цял ден паметник и това възпали опозицията”, каза Борисов. Вероятно имаше предвид "запали".

Той подчерта, че решението за демонтажа е взето, а от ГЕРБ са го подкрепили. Според него демонтажът трябваше да се случи след приемането на бюджета. 

“Виждам умисъл. Това, което Кирил Петков ми обясни е, че правилно се демонтира, но трябваше Терзиев без охрана да излезе, да го разкаже и да го покаже, нямаше да има този спор в обществото”, посочи Бойко Борисов.