Носителят на трофея "Лудогорец" ще излезе срещу ЦСКА 1948 на четвъртфиналите догодина, отреди тегленият днес жребий. Това е повторение на финала в предишното издание на турнира - 3:1 за "орлите" на националния стадион.

В тази фаза също се играе по един мач, а "Лудогорец" е домакин. Друг фаворит за отличието - ЦСКА-София, приема "Арда", а срещата трябва да се играе на ст. "Васил Левски", тъй като започва реконструкция на "Българска армия".

В другите двойки - "Ботев" (Пловдив) домакинства на единствения втородивизионен отбор в тази фаза - "Спартак" (Варна).

А "Хебър", който елиминира "Левски", но бъдещето му е неясно заради спряното финансиране от общината, ще играе с "Пирин" (Благоевград) в Пазарджик.

По програма мачовете трябва да се играят на 27-28 февруари. "Лудогорец" и ЦСКА 1948 за няколко седмици ще спорят четири пъти. Те имат отложен мач още от лятото - заради евротурнирите - той още не е насрочен. В него домакин е столичният отбор. На 10 февруари съперниците излизат един срещу друг за Суперкупата на ст. "Ивайло" във Велико Търново. Това бе съобщено на жребия.

А на 2 март ЦСКА 1948 гостува на шампиона в среща от 23-ия кръг, тя се очертава да е броени дни след тази за Купата.

Четвъртфиналите

“Ботев” (Пловдив) - “Спартак” (Варна)

ЦСКА-София - “Арда”

“Лудогорец” - ЦСКА 1948

“Хебър” (Пазарджик) - “Пирин” (Благоевград)

Годината приключи с победа на ЦСКА 1948 над "Арда"

ЦСКА 1948 победи "Арда" с 1:0 в отложен мач в Бистрица, последен за годината в професионалния ни футбол. Ивайло Чочев вкара от дузпа в 12-ата, а в 58-ата домакините останаха с човек по-малко заради червен картон на Стив Фуртадо, но тимът от Кърджали не ги застраши много.

Така ЦСКА 1948 ще зимува пети с 35 точки - на 10 от лидера "Черно море" и с мач по-малко. "Арда" е седми с 31 т.