Футболисти на "Славия" и ЦСКА-София се сбиха в тунела на път от терена към съблекалнята след мача за Купата на България, завършил 1:0 за "червените" на стадиона в "Овча купел". Тимът на Нестор Ел Маестро е четвъртфиналист.

Сцените в тунела продължиха няколко минути, показа видеозапис от камера на "Диема Спорт". От тима на гостите замесен бе Дюкенс Назон. Целият двубой бе много нервен, с разправии между футболисти и прекъсвания на играта. След оказалия се победен гол на Матиас Фаетон пък фенове на "белите" счупиха седалки, с които замеряха скамейката на ЦСКА-София. Ранен бе стюард.

Преди дни двата тима направиха 1:1 в двубой от Първа лига. 

И тогава, и днес домакините пропуснаха по-чисти положения, особено в началото на срещата.

След близо четвърт час игра Сейни Сенянг, който след преминаването си на "Българска армия" през лятото бе замразен и изваден за дълго от тима, сгреши и топката достигна до Галин Иванов. Капитанът на "Славия" подаде за Мартин Сораков, който излезе сам срещу Густаво Бусато, но вратарят на "червените" спаси удара му. 

В 27-ата спряганият преди дни за вадене от титулярите Тобиас Хайнц подаде отдясно на Матиас Фаетон, който технично откри резултата. Секунди след това публиката на "белите" започна да хвърля различни предмети към резервната скамейка на ЦСКА-София и играта беше спряна за близо 5 минути. Наложи се ветеранът Георги Петков и старши треньорът Златомир Загорчич да успокоят агитката на "Славия". 

В 37-ата при далечен удар на Майкъл Естрада топката срещна гредата зад Вуцов. В ответната атака опасен шут на Галин Иванов беше спасен от Бусато. 

В допълнителното време на първата част удар с глава на Ерол Дост след статично положение премина съвсем близо до вратата на "червените".

След почивката домакините организираха осезаем натиск. В 47-ата минута Галин Иванов подаде за Мартин Сораков, който стреля от движение, но Бусато отново се намеси решително. В 59-ата минута нов удар с глава на Дост се отби в гредата на вратата на ЦСКА-София.  

В 86-ата Густаво Бусато напусна принудително игра и беше заменен от Димитър Евтимов. Бразилецът е под въпрос за неделния мач срещу "Лудогорец" на "Българска армия".

В допълнителното време шут на младия Кристиян Стоянов срещна гредата зад Евтимов. 

ЦСКА-София удържа и е на четвъртфинал. Там е и "Арда", който разгроми "Литекс" с 4:1. В тази фаза вече се класираха "Спартак" (Варна) и "Пирин" (Благоевград).

в сряда:

"Хебър" (Пазарджик) - "Левски"

"Лудогорец" - "Локомотив" (Пловдив)

в четвъртък:

ЦСКА 1948 - "Берое"

"Етър" (ВТ) - "Ботев" (Пловдив)