Четирима полицаи бяха ранени, а 39 поляци арестувани в безредици преди мача "Астън Вила" - "Легия" (Варшава) - 2:1, в Лигата на конференциите, предаде Би Би Си. До сблъсъци се стигна край стадиона на "Вила" в Бирмингам, а запалянковците на "Легия" не бяха допуснати на мача.

Униформените бяха замеряни с пиротехнически изделия, включително сигнални ракети, факли, коктейли "Молотов" и т.н. Един от пострадалите полицаи бе откаран в болница, останалите са с по-леки наранявания. Ранени са също два полицейски коня и 2 кучета.

Според информация на органите на реда в Бирмингам, инцидентът е възникнал заради проявена агресия от страна на гостуващите запалянковци без билети. Те опитвали да си пробият път към стадиона през заграждения и пропускателни пунктове. Започнали да изстрелват и хвърлят ракети и т.н. пиротехника към преминаващи наблизо фенове на домакините, както и към униформените.

Проблемът възникнал от решението на властите да редуцират броя на билетите за публиката на "Легия" на 1000 броя - заради опасения от безредици, тъй като запалянковците на полския гранд са сред най-буните в цяла Европа и почти навсякъде оставят последици. Всичко тръгва от полицицейски доклад, с който от "Астън Вила" са се съобразили. Като резултат босовете на "Легия" обявиха бойкот и не отидоха на двубоя, като останаха в хотела на тима.

Не е имало напрежение между привърженици на двата отбора.

Стигна се обаче до разменени декларации от двата клуба, а местният кмет Анди Стрийт призова УЕФА "да вземе мерки срещу "Легия". Отборът редовно понася санкции заради прояви на своите ултраси на и извън стадионите.

Колкото до мача, "Астън Вила" победи с 2:1. Муса Диаби изведе тима от Бирмингам, а Ернест Мучи изравни бързо. Алекс Морено донесе победата на англичаните през втората част.

"Вила" е на първо място в група Е, като вече си осигури класиране напред, а "Легия" е на втора позиция с три точки аванс пред пред "АЗ Алкмаар". Предстои им пряк сблъсък в Полша след две седмици в последните срещи от груповата фаза.