"Славия" нанесе трета загуба на "Лудогорец" от началото на сезона в Първа лига - 3:2 в Разград в мач от 18-ия кръг, който трябваше да се играе в неделя, но бе отложен с 24 часа заради снежната буря.

Така аналогията с белия екип на "Славия" са неизбежни - бялата стихия създаде много проблеми на Разград и региона, а днес - на идеално почистен терен паднаха и "орлите", така останаха трети в класирането.

В началните 20 минути играта се водеше основно в централната част от терена, а след точно половин час игра Галин Иванов изведе Денислав Александров (юноша на "Лудогорец"), който подаде остро на първа греда и Франко Русо си вкара автогол в опита си да изчисти топката.

Три минути след това Рик Джонатан стреля високо над вратата, пазена от Светослав Вуцов.

В 42-ата минута защитата на "белите" не се намеси добре при центриране и Рик Джонатан възстанови равенството след удар от дистанция и закъсняла намеса на Вуцов.

"Славия" започна по-силно второто полувреме. В 47-ата минута Емил Мартинов изведе Денислав Александров, който центрира към Мартин Сораков и той с глава реализира втория гол за гостите.

Седем минути след това Ертан Томбак пусна за Александров в наказателното поле. Крилото комбинира с капитана Галин Иванов, който не пропусна да се разпише с удар от съвсем близко разстояние, след което да покачи аванса на "белите".

В 65-ата минута Аслак Фон Витри стреля от малък ъгъл, но Светослав Вуцов внимаваше и се справи с опасността.

Две минути по-късно шампионите повярваха в шансовете си с попадение на Кайо Видал, който беше оставен непокрит в наказателното поле на столичани след подаване на Сон. В 72-ата минута Квадво Дуа с глава не успя да затрудни Вуцов.

"Славия" събра актив от 20 точки, изкачи се на 11-то място с 20 точки и продължи силното си представяне след повторното завръщане на старши треньора Златомир Загорчич, докато шампионите имат 36 т. и мач по-малко. Води ЦСКА-София с 41 т., следван от "Черно море" с 39 т. 

Успехът е първи за "белите" срещу разградчани от септември 2021 г.

По-рано днес ЦСКА 1948 разби "Арда" като гост - 3:0 в отложен мач от третия кръг на елита. Двубоят между същите отбори в неделя трябваше да се играе в Бистрица с домакини "червените" - от 18-ия кръг. Той е пренасрочен за 14 декември.