"Шахтьор" (Донецк) постигна ценна победа над "Барселона" в Шампионската лига - 1:0. Двубоят се игра в Хамбург, където украинският тим приема съперниците си в турнира.

Единственият гол реализира Данило Сикан в 40-ата минута. 

Победа щеше да гарантира на каталунците класиране за осминафиналите, но ще трябва да почакат. Те не успяха да се справят с добре групираните в защита съперници, които се възползваха от една от головите си възможности.

Барса има 9 точки, колкото има и "Порто" а "Шахтьор" е с 6 т. в гр. Н. На дъното е "Антверп" с 0 т. По-късно португалският отбор спечели с 2:0 срещу бергийския. 

В другия ранен мач в турнира във вторник "Борусия" (Дортмунд) победи за втори път "Нюкасъл" - сега с 2:0 у дома в група F.

Този резултат забърза интригата в най-равностойната група, като германският тим излезе начело със 7 т. "Пари Сен Жермен" е с втори с 6 т., следват "Милан" с 5 и "Нюкасъл" с 4 т. 

Германският национал Никлас Фюлкруг откри резултата в 26-ата минута след пас на Марсел Забицер, а в 79-ата Юлиан Бранд направи 2:0 след контраатака.

А "Милан" обърна ПСЖ с 2:1 във втория мач, така ситуацията в карето наистина стана много сложна. Милан Шкринияр откри за гостите, но Рафаел Леао и Оливие Жиру осигуриха първа победа на "червено-черните" в турнира този сезон.

Шампионът "Манчестър Сити" си осигури участие във втората фаза след 3:0 срещу "Йънг Бойс" у дома, така събра 12 точки, а Пеп Гуардиола обяви, че е поставена и цел за първото място.

"РБ Лайпциг" надви "Цървена звезда" с 2:1 в Белград и очаквано заема второто място с 9 т., като също си осигури участие на елиминациите напролет. Другите два отбора в гр. G са с по 1 т.

В гр. Е "Атлетико" (Мадрид) разгроми "Селтик" с 6:0 и се върна на победния път, като оглави класирането с 8 т. Шотландският първенец е последен с 1 т.

А в пряк сблъсък за местата, даващи право на осминафинал в ШЛ, "Лацио" надделя над "Фейенорд" с 1:0. Така излезе втори със 7 т., докато отборът от Ротердам остана с 6 т.

Тази вечер се играят мачовете от другите четири групи.