"Продължаваме промяната - Демократична България" бяха заедно с "Възраждане" на местните избори. Ако са играли така, няма смисъл от такава сглобка. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов от Пловдив.

Борисов каза още, че е "изнасилил" партията си да гласува за Васил Терзиев.

"Повече лицемерие няма да има. В сряда събирам партията, ще ни докладават как са играли с "Възраждане". Ако са си играли така с "Възраждане", няма смисъл от такава сглобка", каза още Борисов. 

Той обясни, че половината избиратели на ГЕРБ в София са гласували против Васил Терзиев. Другата половина обаче са го подкрепили и именно заради това, според Борисов, той сега води, макар и с малко.

"Моите в София са гласували за Терзиев половината. И аз самия да гласувах за Терзиев", добавиБорисов.

Според неговата интерпретация на изборните резултати ПП-ДБ и "Възраждане" подкрепят "Путин и Русия".

"На миналите избори миналата неделя ГЕРБ беше пръв навсякъде. Сега се обединиха ПП-ДБ с "Възраждане" и с БСП и има нова коалиция, нова сглобка. Играха срещу нас на няколко места заедно. Има платен вот на много места, например във Варна с групировките. Понеже в Банкя се познаваме хората, ПП и "Възраждане" бяха заедно срещу мен. Ще се обърна към Кирил и неговото лицемерие, където си дадох гласа за Терзиев, изнасилих партията да гласува за него, в същото време те платиха пари да ме бият в Банкя", допълни Борисов.

Хората не понасят вече лицемерие, затова е ниска избирателната активност, смята Бойко Борисов.

"Или се прави коалиция като хората или подобни сглобки и шарлатански работи аз не виждам за правилно. Има прекрасна коалиция в момента и това ще бъде лично от мен огласено. И вече съм го направил пред нашите партньори. Те опищяха орталъка как ние с "Възраждане" или със Слави Трифонов сме щели да избираме шеф на БНБ. Повече лицемерие няма да има", каза лидерът на ГЕРБ.

И допълни:

"ДПС да изберат на чия страна искат да бъдат - дали ще са на наша страна или на пропутинската сглобка. Аз в сглобки дори не участвам. Имаше някакво споразумение, което се нарушава драстично от управляващите мандатоносители".

Той заяви още, че ПП-ДБ не са съгласували с ГЕРБ искането до президента за смяна на ръководителя на ДАНС.

"Денков ми се обади след като беше пратил писмото на Румен Радев. Сиреч той си решава и ме уведомява. Асен Василев прави извънредно заседание, на което си вкарва данъчни закони, но ние не сме ги видели", коментира Борисов.