Общинските избирателни комисии обявиха съставите на новите общински съвети, които ще взимат решенията за населените места през следващите 4 години.

ТЪРГОВИЩЕ

ДПС води по брой общински съветници в 33-членния местен парламент в Търговище – Движението има 14 общинари. Следва го ГЕРБ с 10. ПП-ДБ и БСП имат по 3-ма, „Левицата“ – 2-ма и „Възраждане“ – един.

ХАСКОВО

В 41-членния общинския съвет на Хасково води ГЕРБ с 14 съветници, следвана от ДПС – с 9. „Български гласъ“ има 4-ма; ПП-ДБ, „България на регионите“ и „Ние идваме“ – с по 3-ма; БСП и „Възраждане“ – с по 2-ма, и ИТН – с един.

ШУМЕН

Община Шумен е интересна сред областните центрове с това, че в нея има избран независим общинар. Това е Павел Иванов Павлов. По 9 общински съветници имат в 41-членния местен парламент на Шумен БСП и ГЕРБ. Следва ги ПП-ДБ с 5-има. „Левицата“, „Възраждане“ и ДПС са взели по 4 мандата, ДБГ – три, а „Общество за нова България“ – два.

ЯМБОЛ

С мнозинство в 37-членния общински съвет на Ямбол може да се похвали „Пряка демокрация“, която има 21 избрани общински съветници. Далече зад нея с по 4-ма остават ГЕРБ и БСП. Три места в местния парламент има ПП-ДБ, по две – „Възраждане“ и „Нова демокрация“, а един мандат печели "Български възход“.