Общинските избирателни комисии обявиха съставите на новите общински съвети, които ще взимат решенията за населените места през следващите 4 години.

ДОБРИЧ

ГЕРБ води и в 41-членния общински съвет на Добрич със своите 11 съветници. Следва местната коалиция ДБГ (ДБГ, ИТН, НДСВ, ССД, ГН и ВМРО-БНД) с 9 общинари. ПП-ДБ и „Възраждане“ имат по 6-има. Следват: БСП – 4-ма; ДПС – 2-ма; „Граждани за общината“, „Консервативна България“ и „Левицата“ – по един.

КЪРДЖАЛИ

Без никаква изненада с мнозинство в общинския съвет е ДПС. Движението получава 27 общинари в 41-членния местен парламент. Следват: ГЕРБ – 6-има; БСП и „Възраждане“ – по 3-ма и ПП-ДБ – двама.

КЮСТЕНДИЛ

В Кюстендил с най-много общински съветници – 11, е местна коалиция, доминирана от ГЕРБ. В 37-членния местен парламент са намерили място още: 7 общинари от „Зелените“; по 4-ма от ПП-ДБ и БСП; 3-ма от „Възраждане“; по 2-ма от „Глас народен“, „Левицата“ и ИТН; по един от ДПС и „Алтернативата на гражданите“.

ЛОВЕЧ

ГЕРБ има най-много общински съветници и в Ловеч – 8 от 29-членния местен парламент. Следват: ИТН и БСП – по 5-има; ПП-ДБ и „Граждани за общината“ – по 4-ма; „Възраждане“ – 2-ма и „Левицата“ – един.