През нощта Русия използва безпилотни самолети и артилерия, за да атакува над 100 градове и села в Украйна. Това е най-големият брой обстрелвани цивилни цели от началото на годината. Няколко души са загинали при обстрела, бе подпалена и петролна рафинерия.

Според украински източници в рамките на 24 часа Русия е обстрелвала повече от 100 места в Украйна. Атакувани са 118 места в десет области, заяви украинският министър на вътрешните работи Игор Клименко пред онлайн медии.

"Това е най-големият брой нападнати градове и села от началото на годината".

По данни на местните власти при нощния обстрел в североизточната Харковска област е загинал един човек. Друг човек е загинал в южната Херсонска област, се посочва в доклада. Една жена също е загинала, а четирима души са били ранени в южния град Никопол, съобщи местният губернатор.

Правителството в Киев съобщи и за руска атака срещу петролна рафинерия в централно разположения индустриален град Кременчук. Няма пострадали, но около 100 пожарникари се борят с огъня в продължение на няколко часа.

Украинските военновъздушни сили обявиха днес, сряда, че са свалили 18 от 20 руски дрона, изстреляни през нощта. Руското министерство на отбраната заяви, че е свалило два украински дрона над Брянска и Курска област. И двата региона граничат с Украйна.