Не очаквайте скоро голям успех на контраофанзивата ни.

Това обяви украинският президент Володимир Зеленски.

"Съвременният свят е устроен по такъв начин, че твърде бързо свиква с успехите. Когато започна пълномащабната агресия, мнозина по света не смятаха, че Украйна ще издържи", заяви държавният глава на обръщение в социалните мрежи.

По-рано Зеленски отхвърли критиките, главно от западни източници, че контранастъплението срещу Русия продължава твърде бавно, заявявайки, че войната не е холивудски филм.

Президентът на Украйна приветства украинските офанзивни действия, които ограничиха операциите на Черноморския флот на Русия.

"Когато гарантираме още по-голяма сигурност на Черно море, Русия ще загуби всякаква способност да доминира в тази зона и да разширява зловредното си влияние върху други страни".

Зеленски също каза, че на среща с висши командири са разгледани секторите, обхванати от най-ожесточените боеве, включително ключовите райони на Авдеевка и Купянск, където Русия упражнява натиск през последните седмици.

Виталий Барабаш, ръководител на военната администрация в Авдеевка, каза, че порутеният източен град се подготвя за нова вълна от атаки, на които почти непрекъснато е подлаган от средата на октомври насам.