Viber Plus, платеният абонамент на популярното чат-приложение, вече е достъпен  за българската аудитори, съобщи Rakuten Viber. 

Всички стандартни Viber услуги остават безплатни за всички потребители в България и по света, както е било досега, но за 1,99 долара на месец, абонатите на Viber Plus ще получат достъп до куп нови функционалности.

Сред тях е Viber без реклами, промяна на Viber иконата, директен контакт с центъра за обслужване на клиенти, неограничено изтегляне на стикери напълно безплатно и още много бъдещи подобрения, които предстоят.

За допълнително подобряване на поверителността и лесната комуникация във Viber, към абонамента е включен и невидим режим. Невидимият режим добавя още едно ниво на поверителност, като дава възможност на потребителя да чете съобщения, без изпращачът да знае, че са прочетени, или да не разкрива своя онлайн статус, като същевременно може да вижда статуса на другите. Абонатите на Viber Plus ще могат и да четат гласови съобщения, вместо да ги слушат, когато са на шумно място или искат да запазят кореспонденцията си дискретна. 

Какво предлага Viber Plus в момента:

  • Без реклами: Използване на Viber без показване на банер реклами
  • Невидим режим: Четене на съобщения и проверяване на онлайн статуса на другите абонати, без те да знаят
  • Неограничени стикери: Безплатно изтегляне на платени стикер пакети
  • Уникални икони: Промяна на Viber иконата за мобилно или настолно устройство с уникални икони, като например еднорог, нощна или искряща тема
  • Център за обслужване на клиенти: Директен контакт с центъра за обслужване на клиенти по всяко време, само с един клик
  • Значка за верификация: Ексклузивна значка за верифицирани абонати
  • Четене на гласови съобщения: Превръщане на получените гласови съобщения в текст, поетапно пускане до цялата аудитория в страната. 

За да изпробват новата услуга, потребителите могат натиснат върху „Още“ в долния десен ъгъл на приложението. Всички стандартни функции, налични преди тази актуализация, включително текстови съобщения и обаждания, остават напълно безплатни за използване.

„Разработваме нови функции непрекъснато, за да направим Viber още по-интуитивен и полезен за нашите потребители“, казва Офир Еял, Главен изпълнителен директор на Rakuten Viber. „Viber Plus ще превърне приложението в едно още по-добро изживяване и ще позволи на абонатите първи да изпробват най-новите ни функции. Това е само началото на Viber Plus.”

Премиум услугата в момента е достъпна в Чехия, Черна гора, Швейцария, Кувейт, Австралия, Швеция, Австрия, Индия, Италия, Филипините, Мианмар, Виетнам, САЩ, Великобритания, Белгия и Франция, като скоро все повече държави ще имат достъп до платения абонамент.