От ГЕРБ настояват за извънредно заседание на Народното събрание в петък, което да обсъди бъдещето на руските петролни доставки за България.

Некоалиционните партньори на ГЕРБ от ПП-ДБ не са съгласни, защото смятат, че с темата ще бъде популистки злоупотребено преди местните избори в неделя.

Междувременно почина председателятна Съвета на директорите на "Лукойл", но не от внезапните български проблеми на компанията, а от сърдечна недостатъчност според руска версия.

Министър-председателят Николай Денков замина за Австрия, за да убеди нейното правителство да вдигне ветото си върху присъединяването на България към Шенгенската зона за пътуване без граничен контрол.

Френският президент Еманюел Макрон, който пристигна днес в Израел, обеща да не оставя еврейската държава сама в борбата ѝ с ислямистите, но предупреди за рисковете от разширяване на конфликта в региона.

Денят беше богат на спортни събития, но е точно в състезателния смисъл на думата. Нова опозиция се надигна срещу ръководството на Българския футболен съюз. Фенове на ЦСКА-София планират да блокира движението на Орлов мост в София в 18:30 часа в петък заради обявеното вчера отлагане за неопределено време на издаване на последния документ от Столична община, с който да стартира чаканата от години реконструкция на ст. "Българска армия". "Лудогорец" потвърди вчерашната новина: Ивайло Петев си тръгва, на негово място е върнат друг стар познайник в Разград - Георги Дерменджиев. Златомир Загорчич стана за трети път треньор на "Славия".