"Черно море" и "Локомотив" (Пловдив) изиграха мач наистина като за първия срещу втория във футболния ни елит, завършил 2:2 във Варна в 13-ия кръг.

Това бе може би най-качественият и интересен, пък и драматичен двубой този сезон. Освен четирите гола той предложи обрат, а можеше да се стигне и до втори - гол на "моряците" в 11-ата минута (!) на добавеното време бе отменен заради засада.

Гостите завършиха с 9 души заради два червени картона и е малко чудо, че опазиха поне точка, след като в предишния кръг загубиха от ЦСКА-София. Срещата продължи 105 минути, но на някои вероятно не се изкаше да свършва.

Домакините откриха резултата в 39-ата минута чрез Даниел Димов, но с два гола в добавеното време на първото полувреме "Локомотив" обърна резултата. Реализира ги Евандро.

"Смърфовете" играха много силно след почивката и виждаха как си тръгват с пълен актив от един от най-негостоприемните стадиони в България. В 75-ата обаче останаха с човек по-малко заради две предупреждения на Хорхе Сегура. В 81-ата го последва голмайсторът Евандро, може да се каже леко пресилено - поне за един от двата му жълти картона.

Тогава "Черно море" натисна осезаемо, направи пропуски, удари и греда. Доста голови ситуации и пред двете врати имаше и преди това. Факт е, че Локо пропусна да си направи двубоя значително по-лек с трето попадение малко след почивката.

След това настъпи драмата.

В 11-ата минута на добавеното време (10 мин.) Алекс Фернандес хвърли в дива радост домакинската публика с удар и помощ от рикошет. Съдията Георги Давидов обаче бе привикан от ВАР и даде засада, тъй като съотборник на Фернандес от пасивна се оказа в активна позиция, бъдейки първоначално при центрирането зад защитата на домакините. Явно бе преценено, че е повлиял заради съприкосновение със защитник на "черно-белите". Дискусионна ситуация.

Така "Локомотив" запази първото място с 30 точки, следван от "Черно море" с 29, ЦСКА-София - 25 (мач по-малко), "Левски" - 23 (мач по-малко), "Арда" - 22 (две срещи по-малко), "Лудогорец" - 20 (три по-малко) и т.н. В неделя "орлите" приемат "Пирин".

Следва пауза заради националните отбори. В 14-ия кръг "Левски" приема "Черно море".