Националният отбор на България загуби пореден мач, този път приятелски срещу Албания в Тирана - 0:2. Домакините, които са близо до класиране на Евро 2024, вкараха по един гол в края на двете полувремена.

По темата, която вълнува много запалянковци - селекционерът Младен Кръстаич заяви след двубоя, че "гледа да си върши работата", не каза, че ще подаде оставка. Предстои заседание на Изпълкома на БФС, на което се очаква сърбинът да бъде освободен и за последните два мача за годината - с Унгария и Сърбия, да има нов наставник, било то временен или постоянен.

Чазим Лачи се възползва от неумели действия в българската защита в 42-ата минута и откри резултата. В 82-ата Ернест Мучи удвои с поразяващ удар отдалеч в долния десен ъгъл на Димитър Митов.

Селекцията ни изигра приличен мач - като за гостуване на по-силен противник. Но не стигна класа да притесни опонента си, да вкара поне един гол и да стигне поне до равенство.

Албанците бяха по-активни преди почивката, а нашите им противодействаха добре, като ограничиха ударната мощ, но пък за сметка на това бяха почти беззъби в атака.

Първата по-опасна акция на домакините бе в 37-ата минута, като вратарят Митов спаси прострелно центриране на Мучи. Малко преди това Спас Делев получи контузия при сблъсък във въздуха и бе изнесен на носилка. 

В 42-ата нашият тим сбърка колективно в защита и бе наказан.

След почивката България изнесе играта напред и дори имаше инициативата, но стигна само до 2-3 добри атаки. При най-чистата възможност за гол Христо Иванов стреля анемично и вратарят Томас Стракоша спаси без проблеми. 

В 82-ата Мучи имаше цялото време на света да си нагласи топката и да я насочи така, че да матира Митов за втори път - 2:0. 

Напълно логичен резултат, макар и албанците да нямаха много чисти ситуации. По-класният отбор винаги намира начин да отбележи - има както самочувствието, така и уменията да го направи.

Унгария избегна поражение в Литва, Сърбия надделя над Черна гора

Тази вечер се играха и евроквалификации в нашата група, след които фаворитите се приближиха до Евро 2024, но това не стана лесно.

Унгария догонваше като гост на Литва от 0:2 на почивката, но в крайна сметка се добра до 2:2. А Сърбия взе връх в регионалното дерби срещу Черна гора - 3:1 в Белград. Така маджарите запазиха върха с 14 точки, следвани от сърбите с 13. Черна гора има 8, като единствено западните ни съседи са с мач повече (един до края) в тази компания.

По една точка ще стигне и на двата фаворита, за да заминат за Германия догодина.