Александър Везенков показа какво очаква НБА и феновете на баскетбола отвъд океана още в неофициалния си дебют за "Сакраменто Кингс". Вторият българин в Лигата на извънземните (след Георги Глушков) реализира 12 точки само за 11 минути игра при загубата на "кралете" от "Торонто Раптърс" в предсезонен мач, игран във Ванкувър - 99:112 (35:35, 20:34, 19:26, 25:17).

Най-добрият играч на Евролигата за миналия сезон влезе в игра за първи път в Северна Америка едва в средата на третата четвърт, когато тимът му изоставаше с 26 точки. Въпреки това той се превърна в топ реализатор за "Сакраменто" с 12 т., от които две тройки от четири опита (4/7 при стрелбата от игра и 2/2 от наказателната линия), 2 "борби" и 1 асистенция.

По 11 точки за "Кингс" добавиха Харисън Барнс и Кийгън Мъри (с когото Саша теоретично се бори за титулярно място), а Домантас Сабонис се отчете със 7 точки, 6 "борби" и 6 асистенции.

Рано е за заключения, тъй като това бе контрола, но бързата адаптация на най-добрия спортист на България за м.г. буди оптимизъм. Той очаквано не се появи на паркета с титулярите, сред които са звездата Диарън Фокс, Мъри и Сабонис. Не беше и във втората петица, а реално в третата, но когато заигра показа защо беше привлечен.

Първият кош на Везенков беше тройка след минута на терена, той добави още 4 точки до края на частта. И пет в четвъртата.

Сакраменто ще изиграе общо пет контроли преди началото на сезон 2023/2024, като в следващата си проверка ще е срещу "Лос Анджелис Лейкърс" на 12 октомври от 5:00 часа сутринта българско време в Анахайм, САЩ.