"Лудогорец" разгроми с 4:0 словашкия "Спартак" (Търнава) в първия си мач от групите в Лигата на конференциите. И четирите попадения на „Хювефарма Арена“ в Разград паднаха през второто полувреме.

Двубоят бе решен само за 16 минути. Иван Йорданов откри в 46-ата, след което последваха попадения от Якуб Пьотровски (50-ата и 62-ата), а в четвъртата минута на добавеното време Руан Секо оформи крайното 4:0.

В другия мач от групата "Фенербахче" спечели с 3:1 срещу датския "Нордселанд" в Истанбул. В следващия кръг за българския тим предстои гостуване в Дания.

"Лудогорци" доманираха, като изиграха най-добрия си мач в Европа този сезон. Макар че чакаха цяло полувреме преди първия гол. След това словаците, за които след почивката влезе бившият играч на "Левски" Роман Прохазка, рухнаха бързо.

Още в 6-ата минута капитанът Текпетей отправи остър пас към Матиас Тисейра, но той се размина с топката. Последва опит от дистанция на Текпетей, който бе отразен от Такач.

След половин час игра Кайо Видал беше изведен в наказателното поле на словаците, но Такач отново показа класа.  Секунди преди края на първото полувреме пък Клод Гонсалвеш стреля от дистанция, а топката премина близо до целта.

Второто полувреме стартира отлично за "Лудогорец", след като националът Иван Йорданов отправи удар извън наказателното поле, а топката спря в мрежата на "Спартак".

Малко след това Матиас Тисера намери Якуб Пьотровски в наказателното поле и полският халф засече в опразнената врата. Полякът покачи на 3:0 в 63-тата минута, когато вкара красив гол от дистанция.

Последваха пропуски на Текпетей и Гонсалвеш, за да се стигне до четвъртата минута на добавеното време, когато Пьотровски отправи удар, който бе отразен от Такач, а при при добавката Руан Секо технично оформи 4:0.