„От доста малко стана нещо огромно. В края на краищата живеем в правова държава. Всеки е еднакъв пред закона. Това е много важно. Като родител винаги боли.”

Така Симеон Сакскобургготски коментира за пръв път инцидента, при който дъщеря му бе задържана в Боровец с висок промил алкохол, след като се блъсна на паркинг и опита да избяга.

Припомняме, че при маневра по време на излизане от паркинг, колата ѝ се удари в бариера. По-късно княгиня Калина отказа да даде кръвна проба за алкохол, след като първоначално стана ясно, че е шофирала с 1,5 промила. Беше ѝ повдигнато обвинение за шофиране в нетрезво състояние.

Пред Нова тв наемателят на хотела, на чийто паркинг стана инцидентът, коментира, че княгинята е била във видимо неадекватно състояние, не е знаела името и ЕГН-то си. Той посочи още, че е станал свидетел на опит за манипулиране на резултата от дрегера – служителка на „Царска Бистрица” носила на Калина 6-8 кисели млека.

Въпросната служителка - Величка Петрова не отрече да е занесла кисело мляко след инцидента. Но уточни - не било толкова много.

„Едно мляко - да, защото беше гладна. Представяте ли си кой би изял 6-8 кисели млека”, допълни жената, като уточни, че за първи път чува, че по този начин може да се промени резултат от проба за алкохол.