Украински дрон е поразил руска военна база, разположена дълбоко в анексирания Кримски полуостров, каза военното разузнаване на Киев. Местни жители предават за взривове и жертви, информира Ройтерс.

Москва вчера съобщи за едно от най-големите координирани въздушни нападения, извършвани досега от украинската армия срещу контролирани от Русия територии. Според руското министерство на отбраната са били свалени 42 дрона, атакували Крим, като нито един от тях не е достигнал до целта си. 

Представители на украинското разузнаване обаче заявиха, че при атаката е била поразена руската 126-а бригада за брегова отбрана, базирана в кримското село Перевалное, което се намира в южната част на полуострова.

"Може да потвърдим, че имаше удар", заяви Андрий Юсов, говорител на украинското военно разузнаване, цитиран от украинската медия Лига.нет.

"Хората не само в континенталната част на Украйна, но и в Крим трябва да помнят и да вярват, че нашата победа и тяхното освобождение не са далеч", каза началникът на разузнавателната служба Кирило Буданов.

Жители на село Перевалное публикуваха постове в "Телеграм", в които споделят, че са чули взривове в района на военната база и съобщават за жертви. 

"Двама души загинаха… а един бе отведен в болница в тежко състояние", се казва в една от публикациите на местните жители. 

Агенция Ройтерс, на която се позовава БТА, отбелязва, че не е могла да потвърди съобщенията чрез независим източник.  

През нощта Русия съобщи за нова атака с дрон и срещу Москва. 

"Тази вечер силите за противовъздушна отбрана унищожиха дрон над Истринския район", заяви кметът на руската столица Сергей Собянин. Той допълни, че засега няма информация за жертви и щети.