"Левски" направи силен мач срещу "Айнтрахт" (Франкфурт) и заслужи 1:1 в първия мач от плейофа за влизане в групите на Лигата на конференциите. Реваншът е идната седмица.

В 6-ата минута френският национал Рандал Коло Муани вкара попадение, което разделяше двата съперника до самия край. В добавеното време резервата Асими Фадига отправи страхотен удар и с лека парабола порази "паяжината" на горния десен ъгъл на вратата - 1:1.

Повече от 35 хиляди на националния стадион изригнаха, а "Левски" записа ценна точка, добър резултат и запази шансове за идния четвъртък.

Роналдо направи рядко виждан пропуск в края на първото полувреме. "Айнтрахт" не показа, че е сред силните в Бундеслигата, "сините" проявиха характер, но и показаха качествен, открит футбол.

Пред френетичната подкрепа от трибуните, "Левски" започна лошо, като допусна гол още при първата опасност пред вратата си. Асен Митков загуби топката пред наказателното поле и последва опасен удар от дистанция на Аурелио Бута, а Пламен Андреев изби. Марио Гьотце достигна до кълбото и го върна назад към Рандал Коло Муани, който от границата на наказателното поле откри.

Това е футболистът, който едва не направи Франция световен шампион - той шутира от чиста позиция в 120-ата минута на финала с Аржентина, но вратарят Емилиано Мартинес по чудо изби с крак.

В следващите минути столичният тим опита да отвърне, ала не намираше ритъм. Постопенно гостите овладяха контрола на двубоя и чрез Тута и Марио Гьотце пропуснаха да удвоят. 

В 39-ата резултатът можеше да е 1:1, Уелтон асистира на Роналдо, който на 2-3 метра от голлинията подаде топката на вратаря и германски национал Кевин Трап.

След почивката "Айнтрахт" отново имаше възможност да реши може би всичко, но Йенс Петер Хауге си поведе топката твърде дълго пред Пламен Андреев.

"Левски" започна да играе все по-уверено и да държи топката повече, опитвайки натиск. 20 минути преди края кълбото се търкулна край голлинията след техничен изстрел на Уелтон, ала имаше вдигнат флаг за засада.

Тимът на Николай Костов все пак успе да притисне "Айнтрахт", застраши Трап при центриране и въздушна битка.

Така, макар и в последните секунди, си заслужи най-малкото равния резултат. И отново показа, че играе силно срещу германци - независимо от поколенията, футболистите, треньорите и обстоятелствата. 

Акция на МОЧА този път нямаше, полицията бе взела мерки

Горните закани не се сбъднаха, тъй като Паметника на Съветската армия бе охраняван от десетки полицаи на няколко кордона.

Припомняме, че след като "Апоел" (Беер Шева) бе елиминиран, запалянковци нападнаха палатки и потрошиха надписа на МОЧА.