С гол в последните секунди на Роналдо "Левски" елиминира "Апоел" (Беер Шева) и се класира за плейофа за групите в турнира Лига на Конференциите - 2:1 (0:0 в първия мач) на препълнения ст. "Георги Аспарухов".

Уелтон откри в 15-ата минута, а българският национал Йоан Стоянов изравни прецизно в 78-ата за израелците. Течаха последните секунди на добавеното време, когато при кратко разбъркване Роналдо вдигна хилядите на трибуните за 2:1.

"Левски" ще играе с германския гранд "Айнтрахт" в последната фаза на квалификациите. Първият мач е следващата седмица.

Вдъхновени от феновете, изпълнили стадиона и подкрепящи от първите секунди, домакините натиснаха от първите минути. И създадоха няколко ситуации. Уелтон стреля веднъж неточно по диагонал, Асен Митков изпрати друга топка в ръцете на Офир Марциано, а центриране на Патрик-Габриел Галчев премина малко над главата на непокрития Рикардиньо.

Следващото центриране на Галчев обаче бе по конец. В 15-ата минута българският национал изпрати топката към далечната греда и един от бразилците на "Герена" я засече с глава в мрежата на израелците за 1:0.

"Апоел" също създаде две опасности и те бяха с българско участие. Националът Йоан Стоянов, който започна като титуляр за израелския тим, отправи два далечни удара, които обаче бяха блокирани.

Гостите създадоха първото си чисто положение в началото на второто полувреме. В 57-ата минута Йоан Стоянов получи топката в наказателното поле, преодоля бранител на "сините" и се озова сам срещу Пламен Андреев.

Ударът на нападателя попадна в крака на стража и излезе в корнер, след който играч на израелците стреля с глава, като кълбото премина край рамката.

"Апоел" изравни резултата в 79-ата минута чрез Йоан Стоянов, който този път бе точен с далечен удар и се получи много красиво попадение. Пламен Андреев изби много опасен шут в корнер, след чието изпълнение Роналдо изчисти топката. Тя обаче попадна на волето на Стоянов и той я прати в мрежата.

"Левски" не спря да опитва. След нова акция на отличния днес Патрик-Габриел Галчев заявеният малко преди това за смяна Роналдо и острието се превърна в герой за "сините" в шестата минута на добавеното време.