Промените в "Ботев" (Пловдив) очаквано засегнаха треньорския щаб, начело със Станислав Генчев - той е уволнен, а заедно с него си тръгват асистентите му Живко Миланов и Йордан Господинов.

Смяната се зададе на хоризонта още вчера, а по-късно бе потвърдена. Рафаел Ферейра временно ще тренира отбора, който се представя слабо от началото на сезона - така, както завърши и миналия. "Канарчетата" имат само две точки от 2 равенства и 4 загуби.

"Клубът изказва своята благодарност и на тримата професионалисти за работата им през изминалите месеци и им пожелава успех в бъдеще", написа "Ботев" за Генчев, Миланов и Господинов и добави, че ще дадат допълнително информация относно назначаването на нов старши треньор.

В началото на седмицата собственикът на клуба Антон Зингаревич обяви, че няма намерение да продава "Ботев" или да връща акциите - нещо, за което бе призован от привърженици, клубни величия и т.н. Сред несъгласните с политиката на руснака е Илиян Филипов, чиято строителна фирма построи ст. "Христо Ботев". Бизнесменът поиска Зингаревич да върне собствеността и да си тръгне.

От своя страна босът оповести, че е решен да прави промени в клуба. Той започна ревизия в цялата структура - отдел по отдел и човек по човек, като който не си върши работата - по думите му, ще си тръгне.

Малко след това бе оповестена и първата смяна - дългогодишният прокурист на "Ботев" и бивш играч Асен Караславов е уволнен. Изненада бе едно назначение - Радостин Кишишев (не като пряк наследник на Караславов). Националът от поколението на Димитър Бербатов, Стилиян и Мартин Петров ще работи заедно с изпълнителния директор Алексей Киричек и със спортния Артур Платек. Позицията на бургазлията е оперативен мениджър, той ще се занимава с трансферите.

Междувременно Зингаревич получи подкрепа от Сдружение ПФК Ботев, което беше мажоритарен акционер на "жълто-черните" преди появата на бизнесмена, а сега е миноритарен. 

В официално изявление се казва, че се подкрепят "последвалите конкретни действия по преструктурирането на клуба".

"Очакваме още реални действия в кратък период от време, свързани с начините за финансиране на клуба и други, все още нерешени казуси", казват от структурата и се разграничават от Илиян Филипов, който бъдейки "неупълномощен" от Сдружението, нямал право с медийни изяви да иска Зингаревич да прехвърля акциите.