Руските сили за противовъздушна отбрана тази нощ са свалили украинска ракета над Кримския полуостров, предаде Ройтерс, цитирана от БТА. Агенцията се позова на съобщение на руското министерство на отбраната. 

Няма жертви и щети, допълва ведомството в съобщение, публикувано в Телеграм. 

От изявлението става ясно, че Украйна е изстреляла ракета от ПВО система С-300, която е била преоборудвана така, че да може да поразява наземни цели. 

Руските сили са нанесли удари с дронове на север, изток и в централната част на Украйна, съобщиха от командването на Киев. 

Украинските военновъздушни сили съобщиха, че е засечена група от дронове "Шахед", които се движат от изток на запад  по границата на Харковско-Сумска и Полтавско-Черниговска области. На много места е обявена въздушна тревога заради заплахата от нанасяне на удари от окупаторите. Според данни на военното командване на Киев безпилотни самолети камикадзе летят над Черно море в посока южно от Одеска област.

Според информацията руските дронове са атакували пристанищната инфраструктура в Одеска област. При атаката украинците са свалили 13 безпилотни апарата на противника в района на Одеска и Николаевска области. Не се съобщава за жертви и нанесени щети.

Атаките идват ден след като руската противовъздушна отбрана съобщи, че е унищожила украински дронове, атакували Москва и руския Черноморски флот. При ударите нямаше жертви, но бяха нанесени материални щети.