"Лудогорец" си гарантира мачове в Европа поне до Коледа, след като се класира за плейофа на Лига Европа, в който ще срещне "Аякс".

"Орлите" отнесоха казахстанския "Астана" с 5:1 в реванша в Разград (1:2 в първия мач). Ако преодолят колоса от "ниската земя", влизат в групите на Лига Европа. Отпаднат ли, че чакат жребия за груповата фаза на Лигата на конференциите.

Тази вечер "Лудогорец" имаше трудности само през първото полувреме, когато реултатът бе 1:1 и той облагодетелстваше гостите. След това обаче "зелените" не дадоха на съперника си да поеме въздух.

Бърнард Текпетей вкара първия си гол в 25-ата минута, след като домакините натиснаха от първия съдийски сигнал на елитния английски рефер Антъни Тейлър.

След само 4 мин. обаче "Астана" изравни чрез Дембо Дарво, който порази целта с глава след добра акция и хубаво центриране. До края на полувремето не се случи почти нищо интересно.

След почивката обаче "Лудогорец" набързо прати опонента си в нокаут. Якуб Пьотровски пробва късмета си с удар отдалеч и върна аванса на "орлите" - 2:1 в 47-ата. В 50-ата Текпетей бе точен за 3:1, а в 57-ата и Пьотровски удвои головия си актив.

Кирил Десподов оформи "петицата" в 67-ата минута.

15 минути преди края Тейлър вдигна втори жълт и червен картон на Душан Йованович, така "Астана" доигра срещата с човек по-малко.

Вечерта бе добра за българския футбол, малко по-рано "Левски" елиминира драматично "Апоел" (Беер Шева). Така България отново ще има два представителя в плейофите на Лига Европа и Лига на конференциите.