"Лудогорец" тотално надигра и разби ЦСКА-София в най-интересния мач от 5-ия кръг на Първа лига - 3:0 в Разград. "Орлите" са трети, а "червените" - едва десети, като разликата в точките между тях е четири, а двата отбора имат по мач по-малко.

Шампионите доминираха изцяло, в последните 20-ина минути играха с човек по-малко заради директен червен картон на привлечения от "Левски" Сонко Сундберг, но това не се отрази по никакъв начин. Все едно отборите бяха по 11 на терена. По-опасните положения и по-добрите атаки пак бяха за "лудогорци".

Играещият под наем в Разград бразилец Руан Круз (или Руан Секо) откри с глава в 8-ата минута, а в 33-тата Фон Витри отправи удар, при който топката се отби в Сейни Санянг от ЦСКА-София и влетя в мрежата. Попадението бе записано като автогол.

В 54-ата минута Кирил Десподов направи 3:0 от дузпа, отсъдена за игра с ръка. След попадението националът, спряган за трансфер в Русия ("Краснодар"), провокира с жестове Густаво Бусато, но вратарят не му обърна внимание. Десподов обясни пред "Диема", че Бусато опитал да го разконцентрира преди изпълнението.

В момента ЦСКА-София изглежда като напълно безпомощен тим. След смяната на Саша Илич с Нестор Ел Маестро "червените" са с две тежки крушения (0:4 от "Сепси" и 0:3 от "Лудогорец") и 1:1 със "Славия", който снощи бе пометен от "Черно море" насред София - 5:1.

Домакините натиснаха още от първите минути, явно решени да си решат мача и да мислят за четвъртък, когато ги очаква реванш в Лига Европа срещу "Астана". Планът сработи. При 0:1 Дюкенз Назон пропусна от чиста позиция, като стреля анемично очи в очи с вратаря. 

След това добри ситуации имаха също Тобиас Хайнц и Мено Кох, но като цяло гостите отстъпваха във всичко, потвърждавайки кошмарно слабата си форма от началото на сезона. Второто полувреме беше още по-слабо за тях. 

С бърза и раздвижена игра "Лудогорец" ги довърши, поупорства още малко след третия гол, но видимо намали оборотите. В добавеното време Иван Йорданов, един от едва тримата българи в стартовите състави, удари греда зад Бусато. "Зелените" все така бяха отчетливо по-добри, независимо, че бяха в намален състав.

"Лудогорец" взе важна победа за самочувствие и за добро настроение преди четвъртък. ЦСКА-София изглежда гроги, а Ел Маестро трябва да извади отнякъде голямо майсторство, за да вдигне играчите си.

17-годишен донесе победа на "Левски" над "Ботев" (Враца)

"Левски" спечели трудна победа срещу "Ботев" (Враца) у дома - 1:0. Победният гол падна едва в 83-тата минута, при това отбелязан от 17-годишен юноша - Преслав Бачев.

"Сините" можеха дори да загубят, врачани направиха добър мач на "Герена", имаха и пропуски при 0:0. За това допринесе решението на Николай Костов да ротира отбора, с идеята да запази повечето титуляри свежи за четвъртък, когато предстои тежък ответен сблъсък срещу "Апоел" (Беер Шева).

"Левски" е четвърти в класирането с 9 точки, колкото има и "Лудогорец". Лидери са "Черно море" и Локо (Пловдив) с по 13. ЦСКА-София е с 5, а "Ботев" - 3.