Хари Кейн бе голямата фигура в Мюнхен вчера, той бе представен като нов играч на "Байерн", но дебютът му бе горчив - 0:3 срещу "РБ Лайпциг" в мача за Суперкупата на Германия на "Алианц арена".

И не капитанът на английските национали бе героят на двубоя, а испанецът Дани Олмо, който заби хеттрик. 

Все пак не можеха да се очакват чудеса от Кейн, който едва бе пристигнал в Мюнхен и се бе запознал със съотборниците си. Той влезе на терена в 64-ата минута под бурни овации, а резултатът вече бе фиксиран.

Олмо откри още в 3-тата минута. След това "Байерн" имаше няколко отлични възможности да изравни най-малкото, но не се възползва. Така в края на полувремето бившият играч на "Динамо" (Загреб) се разписа още веднъж.

Баварците натиснаха още по-мощно и пак изтърваха - поне да намалят и така да върнат интригата. Съперникът им обаче продължи да действа много умно и ефективно, като гледаше и към вратата на домакините.

В 67-ата "РБ Лайпциг" получи дузпа за игра с ръка и Олмо оформи паметен и много престижен хеттрик от 11-те метра.

Мачът показа проблемите на "Байерн", лъснали още през миналия сезон - въпреки титлата. Дебют като смяна направи и Ким Мин Жае, привлечен от "Наполи", като в няколко ситуцаии показа високата си класа.

А "РБ Лайпциг" доста впечатли, поне снощи показвайки потенциал да се бори за титлата.

Краят на сагата за 120 млн. евро

Поне сагата с трансфера на Кейн приключи. В крайна сметка стана ясно, че "Тотнъм" ще получи 100 млн., които могат да станат и 120 при определени условия. Това са рекорди за "Байерн" и като платени пари за английски футболист. 

В петък Кейн и половинката му два пъти бяха спирани от тръгване за Мюнхен, тъй като "Тотнъм" се хващаше за детайли по договора. Личният контракт на аса е до 2027 г. Очаква се той да взема по 25 млн. евро на сезон.

Той се сбогува във видеообръщение с "Тотнъм" и неговите фенове, а след това заяви следното:

"Много съм щастлив да бъда част от "Байерн". Това е един от най-големите клубове в света и винаги съм казвал, че искам да се състезавам и да се докажа на най-високо ниво."

Босът на "шпорите" Даниел Леви от своя страна коментира, че трансферът е направен неохотно, тъй като таранът е отказал да поднови договора си, изтичащ догодина.