Един от най-спряганите трансфери това лято е на път да се осъществи след доста мъки, перипетии, "извиване на ръце", ултиматуми... "Тотнъм" и "Байерн" (Мюнхен) се разбраха за Хари Кейн, като цената е 100 милиона евро плюс бонуси, които германският гранд ще плати при определени условия, съобщават Би Би Си и "Скай".

Остава футболистът да каже крайното си решение, но поне предположенията са, че той вече се е разбрал с хегемона на Бундеслигата и за първи път в кариерата си ще играе в клуб, различен от "Тотнъм" и не във Висшата лига.

Договорът на Кейн изтича догодина и босът на "шпорите" Даниел Леви опита да го задържи, но голмайсторът отказа да преподпише, така лондончани се принудиха да го обявят за продан. "Манчестър Юнайтед" се оттегли рано, като за "червените дяволи" цената щеше да е друга - поне 150 млн.

30-годишният футболист бе поставил условие "Тотнъм" да вземе решение до началото на сезона във Висшата лига. Тимът играе срещу "Брентфорд" в неделя. Цената от 100 млн. е рекордна в историята на "Байерн".

С 213 гола в 320 мача във Висшата лига Хари Кейн е на 48 попадения от рекорда на Алън Шиърър. Изглежда, че постижението ще остане в следващите няколко години. Кейн е реализатор №1 в историята на английския национален отбор.