Неймар от "Пари Сен Жермен" е трансферна цел за саудитския "Ал Хилал", твърди испанската медия Relevo. Клубът е готов да плати 200 милиона евро за трансфера на бразилеца. Тази сума включва заплатата на играча за три години.

Не е ясно обаче колко ще поиска ПСЖ за една от звездите си. Договорът на Неи изтича през юни 2025 г., а преди два дни той е бил уведомен, че парижани искат да се разделят с него, поне според френската преса. Малко по-рано бе тиражирано, че самият Неймар искал да си тръгне, следвайки своя приятел Лео Меси.

Френският шампион е готов да пусне Неймар в "Ал Хилал", тъй като не желае да подсилва конкуренти в Европа. Според информации във френски и други европейски медии приоритет на бразилската звезда е клуб от МЛС, където вече силни изяви реди Меси.

Той искал да се върне в "Барселона", но заради финансовите си проблеми каталунците не могат да си го позволят. Споменава се и "Челси".

Неймар премина в ПСЖ през 2017 г. за рекордните и до днес 222 милиона евро. Оттогава той е изиграл 173 мача, като е отбелязал 118 гола и е направил 77 асистенции. Той обаче не оправда очакванията, отборът така и не може да спечели Шампионската лига, а феновете открито атакуват аса, като понякога го притесняват и край дома му.

Третият голям на "Парк де Пренс" - Килиан Мбапе, явно ще остане още година в клуба, поне това твърди "Паризиен". Той информирал боса Насер Ал Хелайфи. Така догодина френският национал ще си тръгне без трансферна сума, като почти сигурно ще се присъедини към "Реал" (Мадрид). Килиан вече отклони оферти от Саудитска Арабия, а за преотстъпване в английски клуб е трудно да се говори, тъй като ПСЖ иска много пари - поне 180 млн.

По нареждане на Ал Хелайфи нападателят е оставен извън основния отбор на ПСЖ, той тренира с играчи, които са пред трансфери. Интересно е как ще процедират в Париж, очертава се един от най-големите във футбола да не играе цяла година. Нещо, което той явно е готов да приеме.